Ondernemen en verbinden met passie

FAQ

Wat is fCN?

fCN is een exclusieve high end online en offline society met als doel het genereren van meer business (omzet) voor haar leden want: wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen. Als lid van fCN maakt u onderdeel uit van een unieke en bijzonder waardevolle club gearriveerde professionals die de onderlinge gunfactor en het delen van (unieke) kennis en informatie zeer hoog in het vaandel hebben staan.

Hoe lang bestaat fCN?

De officieuze start van het onderliggende exclusieve high end netwerk van fCN ligt anno 2012 zeker 15 jaar terug in de tijd. De eerste onderlinge contacten van de leden kwamen in 1996, 1997 tot stand. De jaren daarna groeide de groep netwerkende professionals. De formalisatie van het netwerk volgde later, op aandringen van het – toen nog naamloze – netwerk zelf, met name vanwege de (zakelijke) successen die (onderling) werden behaald.

Wie is de oprichter van fCN?

fCN is een initiatief van onderneemster Merlin Melles. Het netwerk van fCN is voortgekomen uit de (charity) gala’s en exclusieve feesten en evenementen die zij (mede) organiseerde. Melles legde de basis van haar succes op jonge leeftijd met het oprichten van haar internationale modeonderneming A&Q. Tussen 1995 en 2009 maakte ze carrière als binnenhuisarchitecte van bedrijfspanden van toonaangevende ondernemingen. Inmiddels is ze aandeelhoudster bij de succesvolle Amsterdamse vermogensbeheerder Melles and Partners (http://mellespartners.com), professioneel organisator van events, styliste, fondswerver, commissaris en ambassadrice van o.a. HDI, Kanker in Beeld, Dance4Live. Of, zoals de Nederlandse glossy Nouveau Merlin Melles omschreef: ‘Hoe ze het allemaal doet, is een raadsel, maar ze doet het: huizen en bedrijven restylen, en reisverslagen schrijven voor magazines. Maar ook in de weer zijn om fondsen te werven voor het Helen Dowling Instituut, ‘de moeder van alle nazorg voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten’ en alles wat verder op haar pad komt. Zegt ze ooit nee? Geen schijn van kans bij Merlin Melles, een bruisend vat vol energie en ideeën met een netwerk van hier tot Tokio (letterlijk!). Uit dat netwerk diept ze ruimhartig contacten op die voor anderen van belang kunnen zijn.’

Welke vergoeding ben ik fCN verschuldigd voor mijn lidmaatschap?

Leden van Founders Carbon Network betalen een memberfee per jaar voor het lidmaatschap (contributiewijzigingen voorbehouden).

Waarom is de lidmaatschapsbijdrage zo laag?

fCN wil geen extra drempel voor ondernemers zijn, maar juist een platform vóór ondernemers. fCN hecht er waarde aan dat bijvoorbeeld ook veelbelovende startende ondernemers hun plek kunnen vinden bij fCN. Wij balloteren graag op een andere manier dan via de hoogte van financiële bijdrage(n).

Wat krijg ik voor mijn lidmaatschap?

 • Een jaar lang toegang tot de besloten online community van fCN
 • Drie keer per jaar een uitnodiging voor de hoog aangeschreven, zeer exclusieve netwerkevents van fCN op toplocaties
 • Adresgegevens en (business)profielen van aangesloten fCN-members
 • Desgewenst wordt u (intensief) begeleid in het leggen van contact met andere members. Het is het speerpunt van fCN om de juiste mensen aan de juiste mensen te koppelen door alle disciplines heen
 • fCN verleent continue service om founders onder elkaar meer business te laten genereren
 • Ruim voor aanvang van een netwerkevent een heldere briefing, compleet met alle namen van de bezoekende members zodat u vooraf kunt bepalen wie u wilt spreken/ontmoeten (desgewenst kunt u fCN vooraf of ter plaatse inschakelen om u voor te laten stellen aan uw beoogde gesprekspartner)
 • De fCN-card waarmee u toegang krijgt tot de netwerkevents en die korting geeft bij de fCN-card aangesloten bedrijven
 • U maakt deel uit van de society die qua samenstelling, niveau, kwaliteit en uitstraling in Nederland zijn gelijke niet kent.

Waaruit bestaat de ballotage?

Als u lid wilt worden van fCN kunt u zich aanmelden via de pagina lid worden. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen wordt u, indien u op het eerste gezicht tot de doelgroep van fCN behoort, uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek dat bij voorkeur plaatsvindt op de kantoorlocatie van fCN aan het Vondelpark in Amsterdam. Desgewenst brengen wij een bezoek aan uw bedrijf. Binnen twee weken na dit gesprek ontvangt u schriftelijk bericht of wij u het lidmaatschap van fCN kunnen aanbieden.

Waarom moet ik lid worden van fCN?

U moet natuurlijk niets! Maar als u graag uw omzet wilt verhogen op een aangename en relatief eenvoudige manier, graag met gelijkgestemden uw zaken bespreekt, uw kennis wilt verbreden en verzekerd wilt zijn van een adequaat netwerk van mensen die u behulpzaam willen zijn en u daadwerkelijk kunnen helpen op velerlei niveaus, had u zich eigenlijk al veel eerder moeten aanmelden.

Waar vind ik het hoofdkantoor van fCN?

Het kantoor van fCN bevindt zich aan het Vondelpark in Amsterdam, Koningslaan 52.

Ik ben lid van fCN, maar ik kan niet inloggen.

Zowel uw inlognaam als uw password zijn HOOFDLETTER-gevoelig. Staat uw ‘capslock’ uit (aan)? Bij aanhoudende inlogproblemen mailt u alstublieft naar secretariaat@fcn-nl.com. fCN streeft ernaar alle mail binnen 24 uur (werkdagen) te beantwoorden.

Ik ben lid van fCN, maar ik ben mijn inlog en/of password kwijt. Wat nu?

Indien u uw inlog kwijt bent: uw inlog is gelijk aan uw bij aanmelding opgegeven e-mailadres.
Indien u uw password kwijt bent: klikt u op de homepage op “wachtwoord vergeten?”, vul uw e-mailadres in en u ontvangt een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
Indien dit niet lukt, stuurt u dan een mail naar secretariaat@fcn-nl.com. fCN streeft ernaar alle mail op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur te beantwoorden.

Hoe kan ik een niet-werkende link of een andere fout in de website melden?

Mailt u alstublieft naar secretariaat@fcn-nl.com. Omschrijft u de door u aangetroffen omissie zo duidelijk mogelijk.
fCN streeft ernaar alle mail op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur te beantwoorden.

Worden alle door fCN geïnitieerde netwerkevents (uitsluitend) gehouden in Amsterdam?

Nee. fCN streeft ernaar haar netwerkevents qua locatie(s) te spreiden over verschillende steden in heel Nederland. De kans is wel groter dat een netwerkevent plaatsvindt in Utrecht dan in Groningen of Maastricht.

Ben ik verplicht alle netwerkevents bij te wonen?

U bent tot niets verplicht. Wilt u het maximale halen uit uw fCN-lidmaatschap wordt het verschijnen op de netwerkevents wel aanbevolen.

Kan ik hulp krijgen om binnen fCN de juiste contacten te leggen?

Natuurlijk! We helpen u graag! Neemt u daarvoor bij voorkeur per mail contact met ons op via secretariaat@fcn-nl.com. fCN streeft ernaar alle mail op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur te beantwoorden.

Kan ik mijn (lopende) lidmaatschap van fCN overdragen?

Nee, u kunt uw lidmaatschap van fCN niet overdragen. Gezien het karakter en de samenstelling van fCN zijn lidmaatschappen strikt persoonlijk.

Kan ik een netwerkevent bijwonen om te kijken of fCN bij mij past?

Als u twijfelt of fCN bij u en/of uw business past, neemt u dan contact met ons op. fCN is een besloten society, de georganiseerde netwerkevents zijn enkel toegankelijk voor leden.

Ik ben lid van fCN en wil een kandidaat-lid voordragen. Kan dat?

Natuurlijk kunt u dat, graag! Mailt u zijn of haar contactgegevens naar secretariaat@fcn-nl.com en vermeldt zo mogelijk waarom volgens u het betreffende aspirant-lid een aanwinst is voor (de leden van) fCN. fCN streeft ernaar alle mail op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur te beantwoorden.

Kan ik voordat ik een netwerkevent bezoek inzage krijgen in de lijst van RSVP?

Zeker. Mailt u naar secretariaat@fcn-nl.com. fCN streeft ernaar alle mail op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur te beantwoorden. Indien u een bepaald lid van fCN (persoonlijk) wilt spreken die niet op de lijst voorkomt, kan het secretariaat separaat desgewenst een afspraak voor u tot stand brengen.

Is fCN exclusief verbonden aan vermogensbeheerder Melles and Partners?

Nee, u hoeft geen klant te zijn of te worden van Melles and Partners om te participeren in fCN.

Verkoopt fCN (privé) gegevens van haar leden aan derden?

Nee, zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Wil fCN misschien adverteren in onze almanak / ons jaarboek / mijn glossy tijdens mijn event?

Waarschijnlijk niet. Maar nee heb je…. secretariaat@fcn-nl.com

Als ik lid word, is er dan kans dat mijn bedrijf aandacht krijgt in de media?

Het kan – maar we geven geen garanties. Wel is het zo dat met regelmaat grote of kleine redactionele aandacht aan de events van fCN besteden. Daarnaast beschikt (het bestuur van) fCN over warme contacten in de media over de hele breedte. fCN is géén media- of pr-bureau maar kan, desgewenst, wellicht in voorkomende gevallen een lans voor u breken. Overigens zijn er verschillende journalisten lid van fCN.

Ik heb een klacht. Waar kan ik me melden?

Met gezwinde spoed: secretariaat@fcn-nl.com. fCN streeft ernaar alle mail op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur te beantwoorden.

Ik wil een niet-lid meenemen naar een netwerkevent van fCN. Kan dat?

In principe niet. Maar u kunt altijd een poging wagen. Mail uw gemotiveerde verzoek naar secretariaat@fcn-nl.com en we kijken of we wat voor u kunnen betekenen en zo ja wat.

Hoeveel leden telt fCN?

FCN telt meer dan 500 leden en dat aantal groeit. Onder de leden bevinden zich topondernemers, dga’s, directieleden, Quote500-leden, CEO’s en CFO’s, entrepreneurs met hoofdletter E et cetera uit talloze branches: van investeringsmaatschappijen tot ICT, van de vastgoedwereld tot vermogensbeheer, van cultuurinstellingen tot advocatenkantoren, van (commerciële) gezondheidsinstellingen tot architecten, van de reclamewereld tot multimediaondernemers. Een summiere opsomming van de huidige leden:

 • Topbestuurders uit het bankwezen
 • Topbestuurders uit de culturele sector
 • Directieleden van (commerciële) gezondheidsinstellingen
 • De bovenlaag van de reclamewereld
 • It-creatieven
 • Toonaangevende architecten
 • Partneradvocaten
 • Vermogensbeheerders
 • Medici
 • Beslissers uit de tv-/ muziekwereld
 • Toonaangevende namen uit de sportwereld
 • De top van de fashionindustrie
 • Bestuurders van stichtingen als Dance4Live, Blue Ribbon
 • Dga’s van diverse magazines
 • Beslissers in de automotive

De volgende branches zijn vertegenwoordigd door en bij fCN:

 • Accountancy
 • Architecten
 • Antiquairs
 • Binnenhuisarchitecten
 • Agrarische sector
 • Belastingkantoren
 • Evenementenorganisaties
 • Bouw
 • Bankwezen
 • Beveiligingsbedrijven
 • Botenbouw
 • Culturele sector
 • Commerciële gezondheidsinstellingen
 • Confectie groot- en detailhandel
 • Confectie Retail
 • Consultancy
 • Communicatie
 • Domotica
 • Drukkerijen/uitgeverij
 • Detailhandel algemeen
 • Dienstverlening
 • Distilleerderijen
 • Hightech elektronica producenten
 • Energie
 • Exportmaatschappijen
 • Importmaatschappijen
 • Financieel/economisch
 • Food groothandel/detailhandel
 • Grafische industrie
 • Groothandel algemeen
 • Horeca/Recreatie
 • Jachthaven/jachtwerf
 • Kunst
 • Stichtingen
 • ICT-sector
 • Investeringsmaatschappijen
 • Internet
 • Hotelindustrie
 • Partner juristen
 • Multimedia
 • Modellenbureaus
 • Medici
 • Logistiek
 • Vervoersmaatschappijen
 • Lucht- en ruimtevaart
 • Makelaardij
 • Overige ondernemers
 • Organisatie
 • Productie/industrie
 • Sport
 • Toerisme
 • Telecom
 • Sieraden/diamantair
 • Uitzendbureaus
 • Vastgoed
 • Vermogensbeheer
 • Verzekeringen